Kontakt oss: post@cnp-hudoglaserklinikk.no

Laserbehandling av synlige blodkar

behandler sprengte blodkar

Sprengte blodkar kan enkelt behandles ved bruk av laser. Vi bruker Fotona-laser som behandlingsmetode. Behandlingen er ikke-invasiv, som betyr at den behandler området fra utsiden, uten å penetrere huden. Behandlingen oppleves generelt som lite smertefull.

Vi bruker Zimmer- kjøling under behandlingen.

Sprengte blodkar er små, utvidede blodkar som oppstår ytterst i hudvevet, og forekommer oftest i ansikt eller på bena. Faktorer som disponerer for sprengte blodkar er varierende, og kan i flere tilfeller henge sammen med graviditet, arvelighet, soleksponering, hormonbehandlinger, overvekt eller underliggende sykdommer.

Antall behandlinger er avhengig av hudens tilstand og utgangspunkt.

I de fleste tilfeller, for permanent fjerning av sprengte blodkar, vil man trenge mellom 1 til 4 behandlinger med 8 ukers intervaller.

Som ved alle behandlingsformer med laser, bør ikke behandlingsområdet eksponeres for naturlig sol eller solarium i 4 uker før behandling. Solskadet hud vil ikke bli behandlet.

I forkant av behandlingen ber vi deg ikke påføre behandlingsområdet aktive ingredienser, og unngå bruk av selvbruning. 

Behandlingen har kort nedetid, og man kan straks vende tilbake til hverdagen. Noen kan oppleve hevelse eller rødhet på behandlingsområdet. Dette er normalt og er forbigående.

Etter behandling med laser anbefaler vi at du unngår soleksponering på behandlingsområdet i minimum to uker, og vi oppfordrer alltid til bruk av SPF 50.

 

Vi utfører en helsekontroll før behandling, og gjør ikke behandlingen på gravide eller ammende, samt personer under 18 år.

Før behandling vil du få ytterligere informasjon om eventuelle bivirkninger som kan forekomme under og etter behandling.

Alle laserbehandlinger utføres av sertifisert sykepleier.