Kontakt oss: post@cnp-hudoglaserklinikk.no

laserbehandling av neglesopp

mest effektive behandling mot neglesopp

Vi kan fjerne neglesopp med laser raskt og effektivt. Laser er den absolutt beste behandlingen for neglesopp.

Ved hjelp av termisk energi fra laseren som tas opp i soppvevet ødelegges soppen uten bruk av antibiotika.

Det er nødvendig med ca 6 behandlinger med ca 2 ukes mellomrom. Selv om soppen dør raskt etter behandlingen, vil det ta tid for en sunn negl å vokse ut og se helt frisk ut.

For stortåneglen vil denne vokse-prosessen ta ca 12 måneder, og for den minste neglen ca 6 måneder.

Soppinfeksjon under neglene (onykomykose, tinea unguium) fører til at neglene blir gulaktige, porøse, fortykkede og deformerte.

Det er mest vanlig å få neglesopp på tærne, men i noen tilfeller kan også fingerneglene angripes.

Neglesopp i seg selv er ikke alvorlig, men infeksjonen kan over tid ødelegge neglene.

Laserbehandling av neglesopp er raskt og enkelt. Behandlingen tar bare noen få minutter, har ingen bivirkninger og gjør ikke særlig vondt. Laserlys rettes mot neglen, passerer gjennom neglen og ødelegger soppen.

Laserstrålen går altså gjennom neglen, ned til soppvevet. Soppvevet absorberer energien fra laseren og blir ødelagt.

Etter 6 behandlinger er man kvitt neglesoppen i de aller fleste tilfeller. Neglen vil være skadet og missfagret i lang tid selv om soppen i neglen er borte. Behandlingen kan kun drepe soppen og ikke reparere skaden som har oppstått på grunn av soppen.

Neglen må vokse en full “syklus” før man har en “normal” negl igjen. Dette tar ca 6-9 mnd på små negler, og 10-12 mnd på større negler som neglen på storetå.

Mange tror at behandlingen ikke har fungert siden neglen fortsatt ser skadet ut etter endt behandling, men dette er altså ikke tilfelle. Neglen må få vokse seg ut igjen fullstendig før den ser fullstendig frisk ut.

Selve behandlingen tar kun 10-20 minutter.

De fleste opplever svært lite ubehag, noen kan oppleve varmen fra laseren som noe ubehagelig mot slutten av behandlingen, men dette er individuelt.

Den vanligste bivirkningen er opplevelsen av varme og derfor ubehag i det behandlede området, men dette er forventet å opphøre når behandlingen er over.

Vi utfører en helsekontroll før behandling, og gjør ikke behandlingen på gravide eller ammende. Personer under 18 år må henvises fra lege.

Før behandling vil du få ytterligere informasjon om eventuelle bivirkninger som kan forekomme under og etter behandling.

Alle laserbehandlinger utføres av sertifisert sykepleier.